Utilizarea Device Doctor pentru a avea cele mai noi drivere

Instalarea celor mai noi drivere este esential pentru a-ti pastra sistemul functional si la capacitate maxima, dar majoritatea programelor care ajuta la update-ul driver-elor nu sunt gratuite. Din fericire Device Doctor este absolut gratuit.

Device Doctor poate fi gasit in in doua versiuni, cea obisnuita, instalabila sau cea portabila continand executabilul, ce poate fi pus pe un stick de memorie etc.

Folosirea Device Doctor

Acesta este un program care nu poate fi mai simplu de utilizat, exista doar o fereastra. Prin click pe butonul Begin Scan ar trebui sa vezi o lista a driverelor care au nevoie de update. Poti apoi sa dai click pe Download Update pe fiecare dintre ele pentru a descarca update-urile.

image104

Poti descarca  si instala update-urile manual. Nu este la fel de rapid si automatizat ca alte solutii din alte surse, dar acesta este lucrul placut la Device Doctor: te pune pe tine in controlul driver-elor.

image105

Pentru ca exista asa de multe drivere pentru PC-uri, se va intampla ca uneori sa descoperi ca Device Doctor te indruma catre un driver gresit, sau unul cu o versiune veche. Daca se intampla acestea, ar trebui sa raportezi un driver incorect.

image106

Deoarece Device Doctor este inca un program software nou, informatiile de la utilizatori sunt un mare ajutor. Cu timpul, defectele vor fi rezolvate.

STOP! Inainte sa instalezi drivere…

Este indicat ca inainte sa instalezi un driver nou, sa creezi un punct de restaurare a sistemului, care te va ajuta sa revii la normal in caz de eroare. Este foarte important. Acum ca ai facut asta poti trece mai departe.

Instalarea driver-elor.

Pentru instalarea Device Doctor, foloseste executabilul si parcurge pasii necesari.

image113

In alte cazuri driver-ul este o arhiva si necesita sa fie instalat manual.

Pentru a instala drivere noi manual, da click dreapta pe acesta in Device Manager si alege Update Driver Software din meniu. Alege apoi Browse my computer for driver software de pe prima pagina.

image109

Restul nu necesita indrumare. Gaseste dosarul cu driverele extrase si mergi mai departe cu instalarea.

Cat de bine functioneaza?

Pe parcursul testelor, Device Doctor a functionat foarte bine pe sistemul Windows XP. A gasit 9 drivere ce aveau nevoie de update. Scanarea dureaza doar cateva secunde si deoarece nu este nevoie sa instalezi versiunea portabila, nu iti va aglomera sistemul cu lucruri inutile.

Pentru sistemul Windows 7 nu a functionat chiar la fel de bine. Cateva dintre drivere nu erau corecte.

image110

Deoarece software-ul este inca in faza de prototip, se pot trece cu vederea unele greseli, dar speram ca procesul de verificare a driver-elor va deveni mai exact in versiuni viitoare. Driverele sunt parti esentiale ale Windows-ului si nu vrei sa le folosesti pe cele gresite. Cei de la Device Doctor ne asigura ca adauga mii de drivere noi pentru Windows 7 in fiecare saptamana, asa ca problema se va rezolva singura.

Ce driver ar trebui imbunatatite?

Acesta este un lucru important. Nu trebuie sa iti faci griji sa faci update fiecarui driver din sistem dar recomandam sa faci update pentru:

 • Placa de retea – altfel nu te poti baza pe ea. Conexiunea la internet poate cadea periodic
 • Placa video sau placa de sunet – este foarte important sa le faci update mai ales daca esti un impatimit al jocurilor

Ai grija sa le faci updatate zilnic.

Cum sa verifici versiunea driverelor instalate.

Este bine sa ai driverele updatate, dar de unde sti ce versiune are driver-ul instalat? Daca nu mai vrei sa instalezi alte programe,  deschide Device Manager, cauta mecanismul dorit in lista si alege Properties din meniul din dreapta. Am explicat deja cum poti face asta, dar este bines sa stii si modalitatea manuala.

image111

Vei observa ca poti alege din meniu Update Driver Software. Astfel vei descarca cele mai noi drivere certificate Microsoft prin Windows Update. Din pacate Window Update este de multe ori in urma cu cele mai noi imbunatatiri pentru drivere asa ca nu le are intotdeauna pe cele de la producator, care pot contine functii in plus.

image112

Pe tabul Driver, vei vedea numele producatorului, data si versiunea. Ce ar trebui sa tii minte este ca Microsoft face propriile drivere pentru mecanisme populare, dar poti sa alegi driver-ul de la producator in schimb, care de obicei este updatat mai des. Acest lucru inseamna ca versiunea curenta a driver-ul nu va avea mereu aceeasi secventa de numere ca cea a driver-ului de la fabricant.

Mai multe despre Device Doctor.

Cei care au creat Device Doctor asigura ca acest program este complet gratuit si va ramane astfel. Pentru a putea plati facturile (este vorba de foarte mult transfer de informatii necesar pentru a putea face totul sa mearga), ei au reclame pe site-ul de descarcare a driverelor, dar accepta si donatii.

Ei accepta informatiile trimise de catre utilizatori, pentru ca doar cu ajutorul acestor informatii pot imbunatatii software-ul. Poti raporta orice driver incorect pe pagina de descarcare, sau poti lasa sugestii pe forumul lor. Cu cat raporteaza mai multi greseli, cu atat mai precisa va fi detectarea de drivere in viitor. Poti descarca Device Doctor de aici.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. Cristian
  # 1

  Foarte bun si explicit, multumesc mult.

 2. Usp
  # 2

  de mult cautam ceva de gen… este bine. multumesc

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2017 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM