Utilizarea CD-ului de instalare Windows

Odata cu trecerea timpului, calculatoarele cu sistemul de operare Windows devin foarte incarcate cu fisiere si registrii nefolositori. Astfel ele isi pierd din performanta si iti fac munca mult mai grea. Cea mai buna metoda pentru „revitalizarea” calculatorului este sa reinstalezi Windows-ul.

Instructiuni

  1. Este bine sa iti copiezi toate fisierele si programele pe care vrei sa le folosesti si dupa formatare. Ai grija, pentru ca daca nu vei face acest lucru, vei pierde toate datele din calculator.
  2. Restarteaza-ti calculatorul si intra in BIOS. Pentru a face acest lucru, trebuie sa fii atent si sa apesi tasta indicata pe ecranul de inceput. De obicei tasta pentru BIOS este F2 sau Delete, insa acest lucru variaza in functie de model.
  3. Acum trebuie sa gasesti meniul Boot Settings, sau ceva similar. Prin aceste setari iti vei configura calculatorul sa booteze dupa unitatea indicata de tine: CD-Rom, DVD-Rom, Floppy. Tu trebuie sa alegi CD-Rom sau DVD-Rom, in functie de ce ai. Apoi trebuie sa salvezi setarile si sa iesi din BIOS.
  4. Introdu CD-ul cu Windows si apoi restarteaza-ti iarasi calculatorul. Acum iti vor aparea pe ecran cateva optiuni. Tu trebuie sa alegi una pentru o reinstalare Windows-ului, nu pentru repararea  acestuia.
  5. Partitioneaza spatiul de pe hard disk. Este bine ca pe o partitie sa ai instalat Windows-ul, iar pe cealalta sa iti stochezi datele. Dupa crearea partitiilor, este bine sa le formatezi.
  6. Acum nu mai trebuie decat sa urmezi instructiunile afisate pe ecran. Sunt de obicei comenzi simple si nu ar trebui sa intampini probleme. Dupa instalare nu mai trebuie decat sa iti licentiezi varianta de Windows si ai terminat.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM