Sincronizarea dintre calculatoare cu ajutorul SyncToy 2.1

Daca ai mai multe calculatoare si vrei ca toate sa aiba aceleasi date stocate, atunci cu siguranta trebuie sa folosesti utilitarul SyncToy 2.1 de la Microsoft. Acest program iti asigura sincronizarea zilnica a datelor de pe calculator.

Instalarea Sync Toy

Odata cu instalarea SyncToy, pachetul va instala si Microsoft Sync Framework 2.0 Core Components, platforma Microsoft pentru acces offline la aplicatii si date.

Pe editia noastra de Windows 7 (32 biti) nu a existat o optiune pentru iconite pe desktop sau Quick Launch, insa poti intra in Start si vei gasi acolo programul.

Cand vei deschide prima oara programul, vei fi intrebat daca vrei sa participi la Customer Experience Improvement Program (programul de imbunatatire a calitatii software-ului). Depinde de tine daca vrei sa nu sa participi.

Utilizarea Sync Toy

Cand vei folosi SyncToy, trebuie sa creezi un folder pentru sincronizare. Poti crea foldere direct pe hard-ul tau sau pe o sursa externa, o retea.

Specifica locatiile celor doua foldere pe care vrei sa le sincronizezi constant. In exemplul nostru folosim o sursa externa, un stick de memorie.

La urmatorul pas trebuie sa alegi tipul procesului de sincronizare.

  • synchronize – update al celor doua foldere. Se tine cont de fisiere sterse, redenumiri si editari ale fisierelor.
  • echo – fisierele noi si editate vor fi copiate de la folderul parinte spre a doua sursa.
  • contribute – fisierele noi si updatate sunt copiate de la folderul parinte spre a doua sursa, fara a se sterge insa vreun fisier.

Acum tasteaza un nume pentru folderele create.

O sesiune de sincronizare a fost creata. Va fi afisat si un sumar al optiunilor alese. Asigura-te ca toate setarile sunt corecte si apoi apasa pe Run.

In urmatoarea fereastra vei putea vedea fisierele care vor fi sincronizate. Poti exclude pe oricare dintre ele.

Daca totul decurge cum ar trebui, atunci iti va aparea pe ecran o fereastra care iti va spune ca sincronizarea a fost un succes.

Iata aici o sincronizare esuata. Vei putea vedea ce erori au aparut in proces.

De asemenea, din interfata principala, poti crea, sterge sau modifica anumite perechi de foldere create.

Sincronizarea programata

Pentru a-ti usura munca si mai mult, poti automatiza procesul de sincronizare. Va trebui sa folosesti Windows Task Manager, de aceea, tasteaza task scheduler in campul de cautare din Start. Apasa pe Enter.

Cand se va deschide Task Manager-ul, apasa pe Create Basic Task.

Tasteaza un nume si o descriere pentru task.

Selecteaza cat de des vrei ca folderele sa fie sincronizate. Daca vrei ca intotdeauna sa poti folosi fisierele de pe alta sursa, atunci bifeaza Daily.

Introdu data de incepere a procesului de sincronizare si ai grija sa fie scris 1 in casuta Recur every:,daca vrei ca sincronizarea sa fie zilnica.

Ai grija ca optiunea Start a program sa fie bifata.

Acum, cauta adresa la care este localizat synctoy.exe. Apoi, in campul Add arguments, tasteaza -R, pentru a putea fi rulate toate perechile de foldere.

Iti va aparea un sumar al setarilor. Asigura-te ca totul este corect.

Exista cateva metode prin care iti poti da seama daca task-ul pentru sincronizare este corect setat. Poti intra in Task Manager si sub Task Status vei putea vedea ultima data cand a fost executata sincronizarea si daca a fost un succes sau nu.

De asemenea poti verifica sincronizarea direct din interfata SyncToy.

Concluzie

Practic, poti crea un numar nelimitat de perechi de foldere. Vei putea sincroniza doua foldere dintr-o retea, de pe acelasi calculator, de pe un calculator si un stick, un calculator si un hard extern, etc. Exista variante atat pentru XP si Vista, cat si pentru Windows 7.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
  1. Bogdan
    # 1

    Super programul, eu am incercat sa fac 5 calculatoare sa-si salveze datele pe un server, si cu acest program am reusit fara nici o problema! Multumesc de ajutor si de explicatiile clare!!

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2021 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM