Cum activez microfonul ?

Activeaza microfonul pe Windows Vista

Activeaza microfonul pe Windows XP

Click pe morisca alaturata pentru a accesa siteul celor de la ChangeMakers si sa-ti testezi microfonul. Daca ai ajuns aici din pagina ChangeMakers.ro, ca sa-ti functioneze morisca, dupa activarea microfonului, trebuie sa-i dai Refresh la pagina si Allow cand te intreaba daca dai voie sa ti se utilizeze microfonul.

ChangeMakers

Windows Vista

Click dreapta pe difuzorul de langa ceas si alege Recording Devices (imaginea de mai jos stanga). Se va deschide fereastra cu microfoanele atasate computerului tau. Daca lista este goala inseamna ca ori nu ai microfon ori nu este activ. Pentru a vedea microfoanele inactive click dreapta oriunde pe lista goala si din meniu alege Show Disabled Devices (Arata Aparatura Inactiva – 1 – imaginea de mai jos dreapta).

Vista Volume

Vista Volume

Sound

Vista Sound

Acum, dupa ce a aparut microfonul tau (ca in imaginea de mai jos stanga), click dreapta pe el (alegi microfonul care este Disabled, nu pe cel Not plugged in) si selecteaza Enable (1 – imaginea de mai jos dreapta)

Show disabled devices

Show Disabled Devices

Show Disabled Devices

Show Disabled Devices

Daca ai activat cu succes microfonul, lista il va afisa ca Working (Functional) ca in imaginea de mai jos. Click pe OK pentru a salva si a inchide fereastra.

Windows Vista - Microfon Activ

Windows Vista - Microfon Activ

Windows XP

Dublu click pe Volume (difuzorul de langa ceas – 1 – imaginea de mai jos). Se va deschide Master Volume, din meniu click pe Options si apoi Properties (2 – imaginea de mai jos).

Volume Control

Volume Control - Properties

Se va deschide Properties (jos stanga). Din lista de sus (Mixer device) alege Numele placii audio Audio Input (1 – imaginea de mai jos stanga), apoi din lista de jos bifeaza Mic Volume (2 – imaginea de mai jos stanga) si click pe OK (3 – imaginea de mai jos stanga). Din fereasta Recording Control (imaginea de mai jos dreapta) selecteaza Microfonul ca fiind activ (1 – imaginea de mai jos dreapta), sa te asiguri ca este la un volum mediu (2 – imaginea de mai jos dreapta) apoi inchide fereastra (3 – imaginea de mai jos dreapta).

Volume Control - Properties

Volume Control - Recording Control

Recording control

Recording control

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. ursuu01
  # 1

  @Ana

  ursuu01 :
  am si eu o problema,am instalat de curind windows 7 ultimatum si de atunci nu imi mai merge microfonul,doar aud dar nu sint auzit de cel cu care as vrea sa vb, va rog ajutati-ma si pe mine

  a si am uitat sa zic eu am laptop deci cu microfon incorporat

 2. ursuu01
  # 2

  am si eu o problema,am instalat de curind windows 7 ultimatum si de atunci nu imi mai merge microfonul,doar aud dar nu sint auzit de cel cu care as vrea sa vb, varog ajutati-ma si pe mine

 3. Ana
  # 3

  Am si eu o problema.. Am Windows Vista si merge microfonul dar de-abia se aud inregistrarile… Ce trebuie sa fac sa se auda mai tare?

 4. andrey
  # 4

  de unde descarc realtek hd audio manager???

 5. ioana
  # 5

  am casti si microfon realtek ac97 de cateva saptamani,mufele sunt bagate amandoua; o casca nu se mai aude si nu,nu e de la balance.vreo solutie?

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?
   # 6

   @ioana
   E foarte posibil sa fie defecte. Incearca cu un alt PC sau mp3 player ceva … sa vezi daca sunt functionale.

 6. BesT BoY
  # 7

  ms mult!!!!! pt cei care nu lea mers poate nu au citit bine instructiunile !!!!

 7. ady
  # 8

  am windows 7 ………. si nu se aud castile (am casti cu microfon inclus) ce trebuie sa fac ca sa imi mearga si mie …… te rog

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?
   # 9

   castile au doua mufe (verde si rosu) ?

 8. sorin

  am si eu o problema am windos 7 si nu-mi merge microfonul . ce tre sa fac ?

 9. pasadena!

  buna treaba! multumesk mult! it realy work !!!!!!!! super !!!!!

 10. geo.

  @crys
  si tu esti un mare cocalar

 11. crys

  nu ma ajuta deloc scrieti si voi mai detaliat k nu inteleg nik eu nu am casti si microfon k voi sunt mai noi si mai mijto si mai greu de instalat asa k dati comentari mai detaliate

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?

   Poate nu merge din cauza ca nu ai casti si nici microfon :)))))

 12. anamaria

  eu am urmat pasii de mai sus dar nu functioneaza microfonul. nu stiu daca are importamta dar eu am sistem 5.1 si ca sa bag microfonul tb sa scot una din mufele jak din cele 3 ale sistemului. nu am avut niciodata microfon deci nu stiu daca are ceva calculatorul sau pur si simplu nu stiu eu ce tb facut. microfonul functioneaza l-am testat pe alt pc.

 13. bianka

  nu am ide de unde trebuie sa activez microfonul, eu am microfonul pus pe casca

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?

   Castile tale cu microfon au doua mufe: una pentru casti, una pentru microfon. Ambele mufe trebuie bagate in computer, fiecare in locul potrivit: cea de microfon (cu un simbol pe ea sau colorata rosie) in intrarea de microfon a computerului si cea de casti (probabil verde) la audio out.

 14. Ela Den

  M-ati salvat!!!!!!!!!! multumesc!!!

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2017 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM