5 mituri despre Microsoft

Microsoft este una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul IT fiind de altfel si cea mai mare. A devenit cunoscuta prin crearea sistemului de operare Windows, folosit de mai mult de trei sferturi dintre utilizatorii de PC-uri din lume. De-a lungul timpului au aparut, desigur, numeroase mituri cu privire la aceasta companie si la fondatorul ei. Multe dintre ele sunt legate chiar de aparitia primelor calculatoare.

5. Microsoft a inventat sistemul Windows

In 1968, cand Bill Gates avea doar 13 ani, Douglas Englebart, de la institutul de cercetare Stanford, a facut cunostinta lumii cu dispozitivul pe care il cunoastem astazi sub numele de mouse. De asemenea el este cel care a inventat si GUI, sau interfata grafica pentru utilizator. In 1970, o echipa de la institutul de cercetare Xerox Palo Alto a extins conceptul introdus de Englebart si a creat primul calculator personal, Xerox Alto. In 1979, tanarul de 24 de ani, Steve Jobs (fondatorul Apple) a platit un milion de dolari in actiuni catre firma Xerox pentru a beneficia de un tur detaliat al liniei de productie. Jobs a facut rost de asemenea de specificatiile tehnice al acestui calculator. Astfel a aparut primul calculator personal comercial, Lisa, de la Apple, care rula un sistem mai popular, Macintosh.

Cand Bill Gates, care lucrase la Apple, a scos Windows 2.0 in 1987, Apple l-a dat in judecata pentru ca a furat modul in care arata si se comporta sistemul Macintosh. Apple a pierdut cazul si apoi Microsoft a devenit lider de piata in ceea ce priveste calculatoarele personale.

4. Microsoft nu pune accent pe securitate

Golurile de securitate ale Windows fac din acest sistem unul vulnerabil la atacurile hackerilor si la virusii de pe internet. Nu ai sa vezi anunturi importante privind securitatea pentru un Mac sau Linux, deoarece nimeni nu se oboseste sa creeze un virus pentru aceste sisteme. Avand in vedere ca mai mult de 90% din calculatoarele personale din lume au instalat sistemul Windows, ele sunt mult mai vulnerabile, tocmai prin numarul lor mare.

Desi Microsoft a primit multe critici in privinta securitatii, nu se poate spune ca aceasta nu exista. Foarte multi specialisti in domeniul securitatii, precum Michael Howard si Crispin Cowan de la Linux, au lucrat la imbunatatirea modului in care sistemul se poate proteja impotriva amenintarilor. Windows Vista, de exemplu, a fost creat si cu un plus in privinta securitatii.

3. Microsoft este un monopol pe piata calculatoarelor personale

Guvernul american a numit Microsoft ca fiind un monopol natural, din simplul motiv ca a reusit, pe cale legala, sa-si intreaca toti competitorii. Insa, definitia reala a monopolului natural este putin diferita fata de cea conventionala. Un monopol natural este o companie careia ii este permisa monopolizarea pietei din simplul fapt ca ea reprezinta cea mai buna alternativa pentru interesul statului si al consumatorului.

Avand in vedere ca Microsoft detine 90% din cota de piata a sistemelor de operare, nicio alta companie nu-si va permite sa cheltuiasca la fel de mult precum Microsoft pe cercetare si pe marketing.

2. Microsoft nu reprezinta inovatie

Microsoft are reputatia de a fi cumparat toate ideile inovative care stau astazi la baza Windows. Acest lucru nu este o minciuna. De exemplu, Microsoft nu a scris codul pentru MS-DOS, ci a cumparat un sistem numit QDOS, l-a imbunatatit si a vandut apoi licenta catre IBM pentru profituri uriase. De asemenea, nici Internet Explorer nu a fost creat 100% de Microsoft. Codul a fost cumparat de la compania Spyglass.

Cei care apara totusi Microsoft, recunosc faptul ca aceasta companie nu este inclinata spre inovatie, insa sustin ca ea are cele mai bune idei de afaceri din domeniu. De aceea este recunoscut faptul ca Microsoft pune accent pe proprietatea intelectuala.

1. Bill Gates este hain

Adjective precum, incapatanat, arogant si nemilos, au fost folosite pentru a-l caracteriza pe Bill Gates. Dar aceste lucruri nu il identifica pe acesta drept hain.

Cand Gates a anuntat ca se retrage din primul plan al Microsoft, a deschis o fereastra catre comentarii. Misiunea Microsoft era ca fiecare persoana de pe Pamant sa aiba un calculator personal. Din 1981 si pana in prezent, Microsoft a furnizat peste 1.7 miliarde de calculatoare in toata lumea.

Gates poate fi invinuit pentru multe tactici nemiloase impotriva concurentei, insa este acum un filantrop, de fapt cel mai mare din toate timpurile. Fundatia Bill and Melinda Gates a investit peste 10 miliarde de dolari pentru eradicarea saraciei si a bolilor in tarile in curs de dezvoltare si pana la urma va investi toata averea lui Gates.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2021 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM