Sfaturi pentru crearea unui newsletter

Exista cateva lucruri care pot face dintr-un newsletter un adevarat succes. Doua dintre aceste lucruri sunt stilul si continutul. Trebuie sa faci din newsletterul pe care il trimiti un lucru pe care toti cititorii tai sa il astepte. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta.

Instructiuni

 1. Da un nume newsletterului tau. Cu cat este mai scurt, cu atat mai bine. Daca vrei sa folosesti mai multe cuvinte, poti forma un subtitlu.
 2. Este bine sa incluzi continut informativ. Utilizatorii vor sa poata folosi ceea ce le oferi tu. Indiferent ca scrii un articol cu parerea ta si cu argumente fondate, fie ca ai luat stirea din ziar, trebuie sa ai grija sa fie interesanta si folositoare.
 3. Pastreaza-ti articolele scurte si la obiect. Nu este importanta cantitatea informatiei si calitatea. Cu cat mai simplu si mai concentrat cu atat mai bine.
 4. Incearca sa nu copiezi stirile din alte surse. Risti ca cititorii tai sa dea peste acea stire si astfel sa iti pierzi din credibilitate.
 5. Este important sa ai un design placut si simplu. Daca nu te pricepi poti oricand sa angajezi un grafician. Newsletterul trebuie sa contina poza, linkuri evidentiate, culori simple.
 6. Foloseste spatiere si fonturi placute la ochi. Titlurile ar trebui sa le scrii cu un font mai mare si mai ingrosat, iar continutul cu font normal si indeajuns de mare sa poata fi citit usor.
 7. Este bine, inainte sa trimiti newsletterul desigur, sa corectezi textul. Poti pune pe cineva experimentat pentru a corecta greselile mai putin vizibile, dar care te pot pune intr-o situatie jenanta.
 8. Este mai bine sa iti lasi utilizatorii sa astepte putin mai mult newsletterul, decat sa le oferi ceva de proasta calitate. Ofera timp destul pentru crearea si trimiterea newsletterului.

Atentie

 • aceleasi principii se aplica atat pentru un newsletter electronic, cat si pentru unul tiparit.
 • pentru design si adaugarea articolelor poti folosi programe precum Quark Xpress, Adobe PageMaker, InDesign, Microsoft Publisher sau Adobe Photoshop.
 • intotdeauna verifica newsletterul inainte sa il trimiti.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2021 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM