Cum sa faci fotografii noaptea

Multi oameni se gandesc la fotografiere ca la o activitate din timpul zilei. Odata ce se intuneca afara, nu mai ramane decat sa-ti pui blitul si sa faci cateva poze, care oricum nu vor iesi bine. Dar nu asta inseamna sa faci fotografii noaptea. Cum ar fi sa faci totul fara sa folosesti un blitz?

De ce vei avea nevoie pentru fotografiere?

Partea buna este ca aproape toate camerele moderne pot face fotografii noaptea. Cea mai important caracteristica este sa aiba timpul de expunere mare, iar o expunere manuala este si mai buna. Asta nu inseamna ca daca nu ai aceasta optiune nu poti sa fotografiezi noaptea. Exista si optiunea night scene care iti permite sa faci cateva incercari.

Vei avea nevoie si de un trepied pentru camera. Avand in vedere ca in timpul expunerii vei avea nevoie de stabilitate, un trepied este mai mult decat necesar.

Daca te-ai echipat cu cele doua componente, poti incepe sa faci poze. Iata un exemplu de fotografie facuta noaptea.

Fotografierea

Dupa ce ti-ai fixat camera pe trepied, trebuie sa intri in modul manual. Acum seteaza-ti deschiderea diafragmei catre un nivel mediu (sa zicem f/8) si alege un timp de expunere de 4 secunde.

Daca se intampla sa prinzi si miscare, atunci iata cum va arata.

Acum te poti juca prin setari si poti alege o deschide mai mare sau un timp de expunere mai lung. Poti face luminile mai stralucitoare printr-o deschidere mai mare a diafragmei (asta inseamna un numar f/ mai mic).

Daca ai un timp de expunere mai mare, se poate ca imaginea sa arate prea stralucitoare. Poti compensa astfel printr-o deschidere mai mica a diafragmei.

Trucuri si sfaturi

Trebuie sa ai in vedere optiunea digital noise (adica punctuatia de pe imagine). Asta inseamna ca este un nivel ISO mai ridicat.  De aceea este indicat sa folosesti un nivel cat mai mic pentru ISO. De asemenea si timpul de expunere prea lung adauga o oarecare punctuatie. Daca nu poti insa sa reduci aceasta deformatie, o poti indeparta apoi in editorul tau foto.

De exemplu, aceasta imagine a fost facuta cu un aparat care genereaza foarte mult noise (punctuatie).

Un avantaj pentru fotografiile facute noaptea este modul RAW al camerei tale (nu toate camerele au acest mod). Acesta poate capta mai multa culoare si stralucire decat poate capta o imagine JPEG. Asta inseamna ca poti apoi sa adaugi umbre si sa cresti detaliile.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM