Cum sa copiezi un DVD

Acum ca folosirea DVD-urilor este cel mai popular mod de a vedea filme acasa. Foarte multe persoane doresc sa stie cum sa le copieze pentru a le pastra in colectia proprie. Din fericire, tot ce ai nevoie este un calculator cu DVD-writter si cateva DVD-uri goale. Tot ce mai ramane de facut este sa descarci programul pentru scris DVD-uri.

Legalitatea copierii

Copierea unui DVD poate reprezenta o problema din punct de vedere legal. Este ilegal sa folosesti aplicatii pentru a sparge protectia unui DVD. Din moment ce majoritatea DVD-urilor comerciale sunt protejate de drepturile de autor, copierea lor este ilegala.

Desi nu este legal sa copiezi filmele tale preferate Disney, poti copia alte DVD-uri. De exemplu, daca ai un DVD cu vacanta ta impreuna cu familia, poti face mai multe copii. Pentru ca aceste lucruri sa ramana legale, nu copia DVD-uri comerciale 🙂

Transferul unui DVD in calculator.

Primul pas pentru copierea unui DVD este sa il transferi in calculator. Majoritatea DVD-urilor traditionale au o capacitate de stocare mai mare decat DVD-urile goale pe care le cumperi de la magazine. Din aceasta cauza, informatia pe care vrei sa o copiezi pe DVD este prea mare pentru a fii copiata normal. Din fericire exista programe care pot ajuta la micsorarea marimii DVD-ului original. De asemenea, vor transfera continutul DVD-ului in calculator pentru ca tu sa il poti copia mai tarziu. Acest proces de transfer a informatiei de pe DVD pe calculator, se numeste ripping. Cel mai popular software pentru transferul de pe DVD pe calculator se numeste DVD Shrink. Este un program gratuit, care te indruma pas cu pas. Daca memorezi DVD-ul original in calculator in format .ISO, ceilalti pasi vor fi mult mai usor de efectuat.

Copierea DVD-urilor

Acum ca ai o copie a DVD-ului in calculator, o poti scrie pe un DVD. Vei avea nevoie de un program care sa iti permita copierea fisierului .ISO pe care l-ai creat, numit si imagine. Sunt multe  programe ce iti permit acest lucru, cum ar fi Nero sau Roxio. Cu ajutorul acestor programe, alege sa creezi o imagine a DVD-ului. In acea sectiune a programului, cauta fisierul creat de tine cu DVD Shrink, apoi insereaza un DVD gol in DVD-writter si da click pe Start/Burn. Dupa cateva minute vei avea o copie perfecta a DVD-ului.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
  1. oancea ioan
    # 1

    pe mine m-a interesaza cum sa transfer un film sau un videoclip din calculator pe dvd blank in scopul de al viziona ulterior pe televizor cu ajutorul unui dvd player.

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2017 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM