Cum sa citesti termenii de folosinta

De fiecare data cand descarci un program de pe internet sau instalezi o aplicatie, trebuie sa fii de acord cu termenii de folosinta. Insa, ca orice alt utilizator, cu siguranta vei naviga pana la sfarsitul listei termenilor de folosinta si vei apasa butonul I agree. Insa stii oare cu ce esti de acord si la ce te supui?

Foarte multa lume trece peste aceste aspecte si se trezeste dupa un timp ca apar anumite taxe sau amenzi pentru simplul fapt ca nu a citit cu atentie acesti termeni de folosinta.

Pentru a putea trece de acesti termeni in siguranta, iata ce trebuie sa faci:

Instructiuni

  1. Citeste cu atentie termenii de folosinta pentru fiecare site pe care faci tranzacti. Astfel poti afla eventualele taxe sau comisioane care se aplica tranzactiei.
  2. Uita-te dupa sectiunile care privesc crearea si anularea unui cont.
  3. Uita-te de asemenea dupa datele de contact ale companiei. Cauta un numar de telefon prin care ii poti contacta in cazul in care exista anumite probleme sau nelamuriri. Poti incerca sa apelezi acel numar inainte sa fii de acord cu termenii de folosinta.
  4. Ai grija la ce ti se spune ca descarci. Multe programe includ toolbar-uri pentru anumite motoare de cautare. Nu vrei sa descarci ceva care necesita o anumita licenta sau un program ilegal.
  5. Daca furnizezi anumite date personale, cauta sectiunea in legatura cu securitatea si intimitatea acestor date.
  6. Printeaza termenii de folosinta si pastreaza copia intr-un loc sigur. Astfel poti reveni la anumite informatii in cazul aparitiei anumitor intrebari sau probleme.
  7. Click pe I agree numai dupa ce ai citit cu atentie toate informatiile importante. Este o adevarata pacoste, insa nu vrei sa ai probleme mai tarziu.

Atentie

  • daca site-ul sau programul respectiv, are un buton pentru acordul cu termenii de folosinta, insa nu poti vizualiza acesti termeni, atunci poti fi inselat si poti avea probleme pe viitor.
  • de asemenea, nu trebuie sa fii de acord cu aceste conditii daca nu sunt afisate datele de contact ale companiei.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2021 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM