Scanari anti-virus false pe internet

Daca navighezi pe internet si pe ecran iti apare o fereastra care iti cere sa iti scanezi calculatorul de virusi, atunci ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa accepti. Multe dintre aceste programe sunt false si nu fac altceva decat sa iti incarce calculatorul sau chiar sa-l viruseze. Prin descarcarea lor de fapt tu le deschizi o poarta catre informatiile din calculatorul tau.  Iata ce poti face pentru a preveni astfel de evenimente.

Instructiuni

  1. Daca ai deja un anti-virus si consideri ca este de incredere, atunci nu ar trebui sa accepti nicio scanare online.
  2. Daca nu ai cerut o scanare online si programul tot apare pe ecran pentru a fi descarcat, atunci cu siguranta este o pacaleala si calculatorul tau va avea numai de suferit.
  3. De multe ori aceste scanari iti vor spune ca ai calculatorul plin de virusi, asta numai sa te convinga sa le cumperi produsul. Tot ce va face insa cumpararea produsului e sa te scape de pop-up-urile enervante. Unul dintre aceste programe este Anti-virus 2009. El nu face altceva decat sa iti infecteze calculatorul. Pentru indepartare poti folosi programul Malwarebytes Anti-Malware.
  4. Multe dintre aceste programe scaneaza in interiorul unui browser web. Daca face acest lucru il poti inchide linistit deoarece niciun anti-virus care este de incredere nu va scana un calculator doar din browser-ul web. Exista o singura exceptie si anume anti-virusul Trend Micro’s House Call.
  5. Este important sa folosesti anti-virusuri de incredere. Cateva dintre acestea sunt: Avira, Malwarebyte’s, Spybot Search & Destroy, Avast! Free Home Edition, AVG, Trend Micro House Call.

Atentie

  • Nu este recomandat sa aveti mai mult de un singur anti-virus pe calculator, deoarece ele pot interfera intre ele si astfel pot aparea erori.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM