Probleme cu driver-ul pentru tastatura

Un driver  asigura comunicarea dintre sistemului de operare al calculatorului si componentele hardware. Un driver pentru tastatura defect poate afecta functiile sale. Sunt cateva probleme cu tastatura comune pentru Windows, Mac si Ubuntu. Descarcarea driverelor updatate rezolva de obicei aceste probleme.

Tastatura nu raspunde

Daca tastatura laptop-ului sau desktop-ului nu mai raspunde la comenzi, este posibil ca driver-ul pentru tastatura sa fie corupt sau sa lipseasca. Pentru a afla care este problema, poti inca sa folosesti mouse-ul pentru a naviga prin sistemul de operare. Da click pe meniul Start si selecteaza Device Manager, apoi da click pe Keyboards. Device Manager va lista driver-ul pentru tastatura intr-un subfolder. Daca nu este nici un driver, vei vedea deobicei un semn galben de eroare. Langa acesta se va afla mesajul de eroare cod 39 sau 41, ceea ce inseamna ca Windows a incarcat driver-ul cu succes dar nu il poate gasi. (Cod 41)

Modurile Stand by sau Hibernate.

In functie de platforma Windows pe care o ultilizezi, vei primi un mesaj cum ca driver-ul nu permite intrarea in modul Stand by sau Hibernate. Acest conflict de software se datoreaza deseori unor programe instalate recent ale caror drivere interfereaza cu driver-ul pentru tastatura.

Probleme de conexiune

Tastatura nu permite scrierea de propozitii intregi deoarece jumatate din butoane nu functioneaza, insa driver-ul este instalat si updatat recent. Este posibil ca mufa tastaturii sa fie slab fixata in calculator. De asemenea unele tastaturi au incorcorporat un indicator LED care se aprinde cand se stabileste o conexiune. Daca inca ai probleme, conecteaza alta tastatura (preferabil una similara) si vezi daca mai sunt probleme.

Virus

Daca nu poti folosi tastatura sau tot ce scrie este gresit atunci poate ca driver-ul pentru tastatura si alte componente  au fost infectate cu un virus. Daca ai exclus toate erorile precizate mai devreme, asigura-te ca ai firewall-ul activat si updatat la zi. In orice caz, scaneaza sistemul pentru a fi sigur ca nu ai virusi in calculator.

Repetarea caracterelor.

Ai incercat sa tastezi un singur „i”, dar ti-au aparut 3 pe ecran. Desi acest lucru poate fi considerat o problema la driver este de fapt o problema comuna legata de configuratia tastaturii. Da click pe Start, apoi selecteaza Control Panel. In continuare da click pe Device Manager apoi pe Keyboard. In fereastra care va aparea numita Keyboard Properties ajusteaza functia de Character Repeat.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. marian
  # 1

  nu merge sa pun (arond) si mai sunt niste probleme in loc de z e y si invers in loc sa pun ( de pe 9 pun de pe 8 si ) pun de pe 9 ce e de facut.

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?
   # 2

   Cred ca ai limba diferita fata de tastatura ta (probabil ai tastatura US si limba este RO).

 2. MARY
  # 3

  am probleme cu tastatura ca am varsat bere pe ea si unele litere nu mai merg cum pot remedia problema

 3. catalin
  # 4

  nu imi functioneaza tastatura la laptop dar asta se intampla numai in jocuri in rest imi merge perfect.se poate rezolva?a mai patit cineva problema asta?

 4. Raul vasile but
  # 5

  Am probleme cu literele b si n, care nu mai apar, dar si cu cifrele si caracterele speciale de pe a doua linie de caractere, respectiv ghilimelele, 1234567890-= Ce pot face? Multumesc!

 5. gabriela
  # 6

  partea dreapta a tastaturii de la laptop nu merge in loc de litere scrie cifre , mai exact I,O,P,J,K,L,M,.,? astea nu mai merg. CE POT SA FAC?

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?
   # 7

   Ai Num Lock pornit, apasa pe butonul Function (Fn) si Num Lk sau ceva de genu (difera de la laptop la laptop) .

 6. Mihai
  # 8

  pe un laptop acer aspire 3050 … dupa ce inst windowsu … nu mai imi functioneaza tastatura si touch padu deloc… dar daca conectez un alt mouse prin usb ala functioneaza.. .dar tastatua si tocuh padu de la laptop tot nu functioneaza… si nici nu se stinge… apare ala langa mouse ca lucreaza si atat

 7. nobody
  # 9

  eu am o alta problema cu tastatura…nu stiu ce a patit dar nu pot sa scriu doua sau mai multe litere identice una dupa alta. si nici cand vreau sa sterg ce am scris nu pot decat daca astept putin.. de exemplu dak scriu „d” nu pot sa mai pun inca un „d” langa el decat dak astept cateva secunde bune.. la fel si cu semnele de punctuatie. de fapt toate butoanele au problema asta. trebuie sa fac o pauza ca sa apas din nou. va rog ajutati-ma,e destul de enervant!

  • Error: Nu s-a putut crea directorul uploads/2017/03. Directorul părinte are permisiuni de scriere pe server?

   In Control Panel, la Keyboard cauta optiunea Repeat delay si Repeat rate.

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2017 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM