Mit tehetsz ahhoz, hogy a géped gyorsabban induljon és működjön

Hosszabb használat után a géped feltelik mindenféle haszontalan programokkal és információkkal amelyek lelassítják a működését.

Útmutató

  1. A Startup-ban levő programok okozzák a legnagyobb gondokat. Lehet hogy nagyon sok olyan programod van amely automatikusan indul a rendszer indításánál. Ha törölsz ezen programokból, a géped gyorsabban fog indulni.Mennyél a Start>Run-ba, írd be msconfig, majd válaszd a Startup fület. Fogod látni azon programok listáját amelyek automatikusan futnak a géped indításánál. Töröld a pipát a haszontalannak tűnő programok kockájukból, majd kattints az Apply-re. Újraindítanod kell a gépet.
  2. Az ideiglenes internetes fájlok is gondot okoznak. Ha hagyod őket felgyűlni, a böngésződ lassan fog működni. Mennyél a Start>All programs>Accessories>System Tools>Disk Cleanup-ra. Majd nevesítened kell a szkennelni kívánt partíciót (általában a C-ben vannak ezek az ideiglenes internetes fájlok).
  3. Spyware/adware/virusok – mindhárom nagyon veszéljes a számitógéped számára és le tudja lassítani. Ajánlatos hogy az első program amit telepítesz a gépedre az egy virusvédő legyen, lehetőleg egy olyan amely spyware és adware ellen is megvédi
  4. Telepítsd le azokat a programokat amit nem használsz. Mennyél a Control Panel –be és válaszd a Add or remove programs opciót.
  5. A lemeztöredezettség mentesítés lénne egy másik lehetőség. A teljes folyamat 2-5 órát tarthat, attól függ mennyire van feltelve a géped. Mennyél a Start>All programs>Accessories>System tools>Disk defragmenter-re. Végezhetsz egy merevlemez elemzést hogy eldönthesd hogy szükséges-e a lemeztöredezettség mentesítése. Lemeztöredezettség mentesítés közben ajánlatos ne végezni más tevékenységet a gépen. Ne agódj, a fájlok nem lesznek áthelyezve.
  6. Miután végig követted a fentebbi lépéseket a géped gyorsabban fog működni.
Címkéket

Mit gondol? Írja meg a véleményét!FELAJÁNLOTT MEGOLDÁSOK |  ÉRINTKEZÉS |  ADATKEZELÉS |  LOGÓJA
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM