Cum sa-ti conectezi calculatorul la televizor

Exista multe moduri prin care te poti bucura de emisiunile, serialele sau filmele preferate, direct pe internet. Problema este insa ca poate nu vrei sa te bucuri de ele la birou, sau poate ca acasa ai un monitor foarte mic la calculator. De aceea trebuie sa stii cum iti poti conecta calculatorul la televizor. Astfel calitatea filmului va fi mult mai buna.

Instructiuni

 1. Opreste-ti calculatorul. Trebuie acum sa ai acces la spatele unitatii. Urmareste firul care pleaca de la monitor si vezi unde este conectat la unitate. Acesta este conectat fie printr-un port de 15-pini VGA, fie printr-un port de 29-pini DVI. Daca esti norocos, va exista o a doua mufa exact langa prima. Pe calculatoarele mai noi se poate sa gasesti chiar un port HDMI.
 2. Alege conexiunea pentru iesirea video. Daca ai la calculator un port HDMI, atunci poti conecta televizorul direct la calculator printr-un cablu. Daca nu ai decat o iesire video la calculator si vrei totusi sa folosesti doua iesiri, atunci ar trebui sa investesti intr-o noua placa video. Cumpara una care are iesiri fie HDMI fie DVI. Daca vrei sa folosesti iesirea VGA pentru o conexiune HDMI, atunci vei avea nevoie de un aparat care sa faca legatura intre cele doua formate. Totusi, acest aparat are un pret destul de mare si este mult mai convenabil sa cumperi o placa video noua si mai performanta. Pentru porturile DVI exista cabluri speciale cu iesire de HDMI.
 3. Conecteaza cablul HDMI la televizor si la calculator. Instaleaza si convertorul de formate daca ai asa ceva. Daca nu ai la calculator un port HDMI, atunci va fi nevoie sa conectezi si cabluri pentru sunet.
 4. Acum , porneste calculatorul si configureaza display-ul. Du-te in Start>Control Panel. Da click pe Display si apoi pe tabul Settings. Iti vor fi afisate pe ecran rezolutiile compatibile pentru televizor. Click apoi pe butonul Advanced pentru a alege rata de refresh. Daca folosesti atat monitorul de la calculator si televizorul, atunci va trebui sa faci cateva setari. Tot in meniul Display vei gasi o optiune pentru al doilea monitor. Exista optiunea Clone sau Mirror. De asemenea poate fi ales modul Extended Desktop, unde fiecare monitor opereaza independent.
 5. Restarteaza-ti calculatorul pentru a aplica modificarile, asta daca este necesar. Acum te poti bucura linistit de film.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. # 1

  Placa video nu are cum sa se arda, ca doar nu ii faci nimic

 2. Stan Florin
  # 2

  nu se poate arde placa video?

  • Error: Nu am putut crea directorul uploads/2022/01. Directorul său părinte poate fi scris de către server?
   # 3

   Nu, placa video trimite semnalul catre TV, nu are cum sa se arda… doar daca bagi cablul in altceva decat un TV 😛

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM