Cum sa-ti protejezi Mac-ul de virusi, spyware si adware

Calculatoarele Macintosh sunt foarte rezistente la atacurile virusilor. Acest lucru se datoreaza stabilitatii sistemului de operare. Imediat ce apare un virus periculos, cei de la Apple vor dezvolta un update pentru sistem.

Instructiuni

  1. Navigheaza pe internet cu grija. Internet Explorer nu mai este un browser compatibil Mac asa ca poti alege dintre Safari, Firefox sau Opera.
  2. Nu descarca aplicatii de la surse suspecte. Multe aplicatii spyware sau adware sunt ascunse in executabile (.exe). Avand in vedere ca Mac OS nu poate deschide aceste fisiere de tip .exe esti protejat, insa, tot trebuie sa ai grija atunci cand descarci fisiere de pe internet.
  3. Asigura-te ca email-ul tau este protejat. Nu descarca fisierele atasate mail-urilor decat daca sunt de la o persoana cunoscuta. Majoritatea aplicatiilor pentru email dezvoltate pentru Mac, precum Mail.app si Thunderbird, au filtre integrate.
  4. Imbunatateste-ti setarile privind securitatea programelor de mesagerie instanta. Poti crea filtre pentru a nu putea fi contactat decat de anumite persoane. Nu descarca nimic de la ceilalti utilizatori decat daca stii ca este o persoana de incredere.
  5. Nu folosi macro-uri daca folosesti Microsoft Office. Singura modalitate prin care poate fi infectat atat un calculator cu Windows cat si unul cu Mac (folosind Microsoft Office), este prin intermediul fisierelor ce folosesc macro-uri.

Atentie

  • ai grija sa faci update constant al sistemului pentru a putea fi protejat mai bine.
  • Norton si McAfee au anti-virusi dezvoltati pentru Mac pe care ii poti cumpara.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM