Viteza internetului 3G vs. Wi-Fi

Industria telefoniei mobile a revolutionat internetul in 2007. Cunoscuta mai bine ca 3G, aceasta tehnologie reprezinta noua generatie de internet wireless, capabila sa trimita si sa primeasca date mult mai repede ca predecesorii sai.

Internet wireless

Internetul wireless, cunoscut drept WiFi, este parte a Institute of Electrical and Electronics Engineers 802.11 standard. Acest numar reprezinta frecventele la care au loc transferurile de date: 2.4, 3.6 si 5 gigaherti. In timp a evoluat si el, in 2003 era capabil sa trimita date cu o viteza de 54Mbps, iar in 2009 viteaza a crescut la 600Mpbs.

Internetul 3G

Protocolul 3G este clasificat drept parte a International Mobile Telecommunications 2000. A 3-a generatie de internet wireless este valabila in Europa si Asia inca din 2000. A fost introdus si in America in 2007. Viteza de download este de 1Mbps iar viteza de upload de 150-200Kbps.

Aplicatii 3G

Protocolul 3G si-a luat avant in America in 2008. Producatorii de telefoane mobile au inceput sa ofere internet 3G impreuna cu utilizatorii de smartphone si de aparate Blackberry. De asemenea era posibila conectarea printr-un port USB direct la calcualtor si astfel telefonul se conecta la cel mai apropiat centru de emisie.

Aplicatii Wi-Fi

Internetul wireless a devenit parte componenta a industriilor in anii 2000. Apple a fost prima companie care a introdus o componenta hardware, in aparatura lor, capabila sa capteze semnalul WiFi. Compania a mai pus un receiver in iPhone, scos in 2007. Acesta se conecteaza la internet prin 3G insa de fiecare data cand prinde semnal WiFi schimba modul de conectare.

Solutii

Impreuna, internetul 3G si WiFi reprezinta un singur produs. Un aparat ce are numai capabilitati de conectare 3G, pierde din viteza accesibila prin WiFi, in timp ce aparatele si telefoanele care nu au 3G nu au capabilitatea de a accesa internetul indiferent de locatie.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM