Mareste-ti viteza de navigare prin Google Public DNS

DNS (Domain Name Server) traduce o adresa IP intr-un hostname mai usor de retinut. Daca folosesti configuratia DNS implicita a furnizorului tau de internet, este foarte probabil sa nu ai viteza foarte buna. Google a lansat de curand un serviciu DNS public. Iata cum il poti configura.

Configurarea Google DNS pentru Windows 7

Pentru a putea incepe configurarea Google DNS trebuie sa dai click dreapta pe Network de pe desktop si sa alegi Properties.

5dns

O alternativa este sa tastati Network and sharing in campul de cautare din Start.

sshot20091204223054

Se va deschide fereastra Network and sharing Center. De aici alege Change adapter settings din partea stanga a ecranului.

6dns

Acum da click dreapta pe Local Area connection si alege Properties, sau daca ai o conexiune wireless, da click dreapta pe Wireless network connection si alege Properties.

7dns

Pe ecran va aparea meniul pentru Local Area Connection Properties. Selecteaza Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) si apoi da click pe butonul Properties.

8dns

Pe ecran va aparea o noua fereastra. Daca ai deja o anumita configuratie pentru un DNS, atunci asigura-te ca ai copiat mai intai toate setarile pentru a putea reveni la o stare anterioara. Selecteaza Use the following DNS server addresses si tasteaza urmatoarele:

  • Preferred DNS Server: 8.8.8.8
  • Alternate DNS Server: 8.8.4.4

9dns

Concluzie

Cu ajutorul Google DNS, paginile web se vor incarca mai rapid, chiar si decat OpenDNS. Desi paginile se incarca mai repede, Google DNS nu are aceleasi optiuni ca OpenDNS: filtrarea continutului,  corectarea automata, panoul de control al utilizatorului etc.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM