Internet Explorer Modul Protejat

Odata cu Windows Vista, Microsoft include in pachetul Windows ultima versiune a Internet Explorer, IE7. Oricum, pe Windows Vista IE7 ofera noi optiuni de securitate ce vor face navigarea pe internet mult mai sigura, sub numele Protected Mode (Modul Protejat).

Modul protejat este o masura de securitate ce se bazeaza pe noua tehnologie a Windows Vista, WIC (Windows Integrity Control), tehnologie ce controleaza modul cum obiectele interactioneaza intre ele. Prin setarile initiale, cand modul Protejat este activat, orice fisier sau proces ce apartine de IE, primeste un nivel scazut de integritate (Low Integrity Level).

Prin comparatie, majoritatea utilizatorilor au un nivel mediu de integritate si orice obiect (fisier, proces, etc.), care nu primeste un alt nivel, primeste configuratia initiala de nivel mediu. Tehnologia WIC nu va permite unor obiecte de niveluri diferite sa interactioneze intre ele. Astfel orice fel de virusi sau aplicatii nocive vor fi respinse din calculatorul dumneavoastra.

Exista, desigur, cazuri in care vrei sau trebuie ca site-ul la care lucrezi sa interactioneze cu calculatorul tau. Cand intalnesti astfel de cazuri esti tentat sa dezactivezi modul protejat. Acest lucru iti lasa calculatorul vulnerabil atacurilor de pe internet.

La fel ca variantele mai vechi, IE7 are anumite zone de protectie care te ajuta sa grupezi site-urile in functie de nivelul de incredere. Vei fi nevoit sa permiti anumitor procese sau aplicatii sa ruleze pentru a naviga pe un site si in cazul acesta, in loc sa dezactivezi modul protejat, adauga site-ul in cauza la zona de incredere, care dezactiveaza implicit modul protejat.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM