Cum sa te folosesti de retelele sociale pentru promovarea afacerii tale

In acest articol va vom da cateva sfaturi despre cum sa-ti promovezi cu succes afacerea pe internet, prin intermediul retelelor sociale.

Instructiuni

 1. Ori de cate ori incerci sa te expui, incearca sa ai o imagine buna. Daca incerci sa te prezinti posibililor clienti, atunci incearca sa nu lasi loc de indoiala. Incearca sa stergi pozele indecente, sau care te pot pune pe tine intr-o imagine proasta.
 2. Folosirea retelelor sociale este ca si vanatoarea. Conteaza sa stii ce urmaresti si cum poti sa ajungi acolo. Poti folosi doua abordari: una generala, adica sa incerci sa atragi persoane multe, insa, se poate ca multe dintre ele sa nu fie interesate, sau sa alegi o anumita categorie de persoane, care cu siguranta vor fi interesate de afacerea ta. Una dintre cele mai bune unelte pe care le ai la dispozitie este reteaua Linked-In. Aceasta retea este foarte buna pentru managementul contactelor. Trebuie, insa, sa ai grija cum ti le ascunzi. De exemplu, daca ai o gramada de parteneri importanti, doar nu vrei sa le lasi contactele la indemana oricui. Iti poti pierde partenerii dintr-o simpla greseala.
  Poti intreba oricand vechii prieteni sau parteneri de afaceri pentru a te ajuta in legatura cu contactele.
  O recomandare este sa iti pastrezi profilul identic pe toate site-urile pe care te promovezi, sau macar asemanator. Creeaza-ti o adresa de email unica si profesionala. Trebuie neaparat sa-ti pui o parola puternica. Gandeste-te ce s-ar putea intampla daca cineva ar capata acces la toate conturile tale.
 3. Acum, ca deja ai o idee facuta pentru profil, e timpul sa te implici si pe alte retele sociale: Twitter, Facebook, MySpace. Creeaza-ti un cont pe Picassa (Google) sau Photobucket pentru o gestionare mai buna a fotografiilor.
  Avand in vedere ca o sa ai foarte multe conturi, este bine sa modifici macar parola. De aceea, este bine sa iti creezi un fisier Word sau Excel pentru gestionarea parolelor.
 4. Partea buna pentru Facebook si MySpace este ca iti poti crea grupuri prin care poti gestiona mai bine trimiterea de mesaje. Reteaua MySpace iti permite sa iti personalizezi propria pagina prin cod HTML si prin elemente de grafica.
  Acum nu mai trebuie decat sa fii creativ si sa incepi sa-ti atragi clienti. Ai la dispozitie cele mai importante unelte pentru promovarea online, asa ca trebuie sa iti faci imaginea cunoscuta.

Atentie:

 • tine o evidenta a conturilor create.
 • intotdeauna trebuie sa fii pregatit sa folosesti anumite oportunitati pentru a promova afacerea.
 • nu lasa sa apara pe internet vorbe rele despre tine.
 • pastreaza ascunse contactele mai importante. Nu vrei ca altcineva sa iti fure partenerii.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM