Cum sa schimbi numele domeniului site-ului tau

Exista multe motive pentru care ai vrea sa iti schimbi numele domeniului. De exemplu, poate ai gasit un nume mai potrivit, sau poate ca este un nume greu de retinut. Un alt motiv este optimizarea pentru motoarele de cautare.

Instructiuni

  1. Cumpara un nou domeniu. Incearca numele pe care il ai in minte. Este bine sa te gandesti la mai multe posibilitati, in cazul in care acel nume nu este valabil.
  2. In continuarea inregistrarii trebuie sa scrii numele serverelor care iti gazduiesc site-ul. Informatiile pot fi furnizate de gazda actuala.
  3. Adauga numele domeniului gazdei actuale.
  4. Uploadeaza fisierele site-ului pe noul domeniu. Acest lucru il poti face prin utilizarea unui program FTP.
  5. Redirectioneaza link-urile din vechiul tau site. Seteaza o redirectionare de tip 301, astfel incat de fiecare data cand un client da click pe numele site-ului tau vechi sau ii tasteaza adresa, el sa fie directionat catre noul domeniu.
  6. Verifica cele doua domenii sa vezi daca ai realizat transferul de fisiere. De asemenea verifica si link-urile si imaginile.
  7. Acum trebuie sa iti schimbi adresele, semnaturile si materialele de promovare in conformitate cu noul domeniu. Fii sigur ca ti-ai anuntat toti clientii despre modificarea domeniului.

Atentie:

  • inainte sa incerci sa redirectionezi site-ul, intreaba-ti gazda daca este activat modul Apache Mod-Rewrite, altfel redirectionarea nu va functiona.
  • nu este bine sa lasi doua site-uri cu acelasi continut, deoarece iti vei pierde ratingul site-ului. Motoarele de cautare vor observa asemanarea dintre site-uri si le vor excluse din indexare. Dupa ce ai facut redirectionarea si ai uploadat toate fisierele pe noul domeniu, atunci poti sterge fisierele de pe site-ul cel vechi.
  • Daca ai folosit linkuri directe si absolute in loc de linkuri relative, atunci s-ar putea sa intampini probleme cu acestea. Linkurile directe au o adresa specifica si s-ar putea sa directioneze utilizatorul catre vechiul site, in timp ce linkurile relative au o adresa catre un anumit director. Astfel linkurile vor functiona foarte bine si dupa mutarea pe noul domeniu.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM