Cum sa salvezi o pagina web

Pentru a salva o pagina web, trebuie sa salvezi atat imaginile cat si fisierele din interiorul acesteia. Partea buna este ca majoritatea browserelor de astazi pot face acest lucru in mod automat.

Fie ca esti in Firefox sau Chrome, apasa simultan tastele Ctrl+S si iti va aparea pe ecran fereastra Save as. Alege din campul Save as type: Web Page Complete si apoi salveaza pagina in locul dorit.

Daca folosesti Internet Explorer, trebuie sa te duci la meniul Page din coltul din dreapta sus si sa alegi Save as. Din fereastra aparuta trebuie sa alegi, din cele doua optiuni pentru Webpage CompleteWebpage complete (*.htm; *.html).

Dupa salvare, toate cele trei browsere vor crea un fisier .html si un folder alaturat. Codul fisierului .html a fost modificat pentru a cauta fisierele in folderul creat.

Rezultatele nu sunt intotdeauna perfecte. De exemplu, daca salvezi o pagina care contine foarte mult cod, vei observa ca nu toate elementele sunt prezente. O alta problema este legata de separarea fisierului .html de folderul acestuia. Daca se va intampla acest lucru, pagina nu va mai afisa imaginile stocate in folder, deoarece ea nu va sti unde sa le caute.

Internet Explorer ofera o solutie si poate salva o pagina web sub un singur fisier. Pentru a face acest lucru, du-te in meniul Page si alege Save as. Tipul fisierului trebuie sa fie Web Archive, single file (*mht). Exista insa o problema si cu aceste fisiere. Ele nu pot fi vazute decat in Internet Explorer si de asemenea pot lipsi elemente in paginile cu foarte mult cod.

Cea mai buna solutie este sa salvezi paginile sub forma de .pdf. Astfel nu va trebui sa te cari mereu si cu folderul radacina si sa ai grija sa nu separi fisierele. Prin salvarea ca .pdf te asiguri ca poti sa vezi paginile pe orice calculator si ca nu vor disparea imagini.

Intrebarea este, cum pot sa salvez o pagina web in fisier .pdf? Exista mai multe programe care te pot ajuta sa faci acest lucru, insa unul dintre cele mai populare este BullZip PDF Printer.

Exista insa o modalitate si mai usoara. Nu trebuie decat sa intri pe pdfmyurl.com, sa introduci URL, sa apesi pe Enter si sa salvezi fisierul.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM