Cum sa optimizezi tag-urile meta ale site-ului tau

Exista mai multe metode prin care iti poti optimiza site-ul pentru motoarele de cautare. Una dintre aceste metode este optimizarea tag-urilor meta . Tag-urile meta sunt pasaje de cod formate din cuvinte cheie si fraze gasite intre tag-urile < HEAD > si < /HEAD > ale site-ului tau, ce ajuta la rezultate mai bune pentru motoarele de cautare. Iata cateva strategii prin care iti poti genera propriile tag-uri meta pentru site-ul tau.

Instructiuni

 1. Formatarea tag-urilor meta
  Aceste tag-uri au un format destul de usor de inteles care consta in meta nume si continutul lor. De exemplu, tag meta al cuvintelor cheie asociate cu pagina ar arata cam asa:
  < meta name=”keywords” content=”keyword1, keyword2, keyword3, keyword4″ >
  Alte tag-uri meta pot fi create prin simpla inlocuire a variabilei name cu orice alt tag generat de tine. Cele mai importante dintre ele sunt cuvintele cheie si tag-urile descriptive, acestea fiind in general cele mai cautate informatii de catre motoarele de cautare atunci cand doresc sa determine continutul site-ului tau. Poti de asemenea sa folosesti tag-ul meta revisit pentru ca motoarele de cautare sa reviziteze site-ul tau la un interval determinat, asta in cazul in care continutul site-ului se schimba regulat.
  < meta name=”revisit-after” content=”7 days” >
 2. Ce continut ar trebui sa aiba tag-urile meta
  De-a lungul anilor tag-urile meta au fost abuzate de catre spammeri, acest lucru ducand la o scadere in importanta acestora pentru motoarele de cautare. Asigura-te ca in tag-urile meta sunt gasite cuvinte cheie ce au legatura cu continutul site-ului. In alte cuvinte, daca site-ul tau nu este despre twitter, nu introduce acest cuvant in lista, doar pentru ca este un termen popular si speri sa profiti de faptul ca este des cautat. Nu va functiona. Cand vine vorba de cuvintele cheie din tag-urile meta, incepe prin a include cuvinte ce sunt folosite in tag-ul < title >. Primele cuvinte din tag-uri sunt de obicei cele mai importante asa ca alege cu grija.  Acum, este important sa folosesti aceste cuvinte si in continutul site-ului, altfel vor avea o eficienta mica.
 3. Foloseste tag-uri meta robots
  Sunt mai multe tag-uri meta, pe care le poti include pe site-ul tau, care sa specifice modul in care acesta sa fie indexat de catre motoarele de cautare. Daca nu introduci un tag meta robots, atunci va fi aleasa optinuea
  Index,Follow
  . Sunt 4 feluri principale de continut pentru tagul robots:

  • Index,Follow – Site-ul tau va fi indexat de catre motoarele de cautare incepand cu pagina principala a site-ului, urmand toate celelalte.
  • Index,NoFollow – Doar pagina ta principala va fi indexata de catre motoarele de cautare. Toate celelalte link-uri catre alte site-uri nu vor fi indexate.
  • NoIndex,Follow – Pagina ta principala nu va fi indexata de catre motoarele de cautare, insa toate celelalte pagini da.
  • NoIndex,NoFollow – Niciun element de pe site-ul tau nu va indexat.

  Exemplu: < meta name=”robots” content=” Index,Follow”>

 4. Cum pot ajuta imaginile
  Desi nu au legatura directa cu tag-urile meta, imaginile de pe site-ul tau te pot ajuta sa maresti importanta acestuia.  Toate imaginile pot avea atributul alt in codul folosit pentru a le insera pe pagina. Poti folosi acest atribut pentru a atasa unul sau doua cuvinte cheie din tag-urile meta pentru a creste cantitatea lor pe site-ul tau, dar si pentru a valida cuvintele cheie listate in acestea.
 5. Tag-ul <title> este important
  Titlul site-ului tau se afla intre tag-urile < title > si < /title . El joaca un rol foarte important pentru motoarele de cautare. Tag-ul titlu trebuie sa functioneze in asociere cu aceste cuvintele cheie din tag-urile meta si sa contina si cuvintele gasite in ele. Fiecare pagina de pe site-ul tau trebuie sa aiba propriul titlu pentru ca motoarele de cautare sa stie care este continutul acestora. Incearca sa folosesti titlul sau parti din el in continutul site-ului de asemenea.
Foloseste roboti pentru tag-uri meta.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. Jocuri pentru copii
  # 1

  Un tutorial bun pentru cei ce vor sa-si faca primul website 🙂

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM