Cum sa iti dai seama daca cineva se conecteaza la reteaua ta wireless

Daca vezi ca viteza conexiunii tale la internet scade serios, atunci inseamna ca cineva s-a conectat la reteaua ta si iti foloseste banda.

Instructiuni:

 1. Uita-te la router-ul tau. Trebuie sa identifici beculetele. Ar trebui sa fie aprinse trei: unul de la alimentare, unul iti arata ca esti conectat si unul pentru wireless.  Daca beculetele de conexiune raman aprinse si dupa ce calculatorul  tau este stins, atunci cu siguranta cineva iti fura conexiunea.
 2. Daca beculetele clipesc, nu iti face griji, exista o modalitate de setare. Porneste calculatorul tau principal. Deschide unul dintre browserele folosite (IE sau Firefox). Tasteaza la adresa 192.168.0.1 sau 192.168.1.1, in functie de routerul tau. Se va deschide fereastra de configurare a router-ului.
 3. Gaseste meniul Attached Devices. Aici vei putea gasi toate aparatele care s-au conectat la router-ul tau. Le poti astfel deconecta de la retea insa nu pentru mult timp.
 4. Acum trebuie sa setezi o parola pentru conexiunea ta. Asa vei impiedica alte persoane sa se conecteze la routerul tau.  Du-te la meniul Security sau Setup si alege fie WEP Key fie WPA-PSK. Acum scrie o parola pe care sa nu o uiti. Pentru moment vei fi deconectat de la internet. Tot ce trebuie sa faci este sa reconfigurezi conexiunea cu parola. Click pe Apply si apoi Save.
 5. Dupa ce ai fost deconectat urmareste instructiunile. Dublu click pe iconita cu internet wireless de pe bara de meniu din dreapta. Selecteaza conexiunea si apoi tasteaza parola. Acum nimeni nu va mai putea sa se conecteze la reteaua ta.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
 1. xescu
  # 1

  Imi apare fereastra de configurare a routerului si imi cere parola si username // ce parola si username pun? aia de la net?

 2. evi
  # 2

  Ma conectez la prima adresa insa imi cere user name si parola…pe care nu le stiu.cum le pot afla?

  • Error: Nu am putut crea directorul uploads/2022/01. Directorul său părinte poate fi scris de către server?
   # 3

   Daca nu le-ai modificat userul si parola sunt prin instructiunile routerului. Daca te-a ajutat cineva sa-ti faci reteaua intreaba acolo.

 3. mihaela
  # 4

  am pus parola la router si nu mai stiu sa o scot:D… astept si eu raspuns :(( urgent:D
  un mail daca se poate.

  • Error: Nu am putut crea directorul uploads/2022/01. Directorul său părinte poate fi scris de către server?
   # 5

   E un buton pe spate. Cu acel buton resetezi router-ul (il aduci la setarile din fabrica – ca atunci cand l-ai scos din cutie) si scapi si de parola.

SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM