Cum sa construiesti o harta simpla a site-ului tau

Exista multe motive pentru care este bine sa ai o harta functionala a site-ului. Aceasta harta ajuta in primul rand persoanele care creaza un site (pentru update-uri) si de asemenea va ajuta vizitatorii sa inteleaga cum este structurat site-ul. Cel mai bun motiv, insa, este ca printr-o harta a site-ului vei avea o indexare mai buna pe motoarele de cautare. Acest lucru nu numai ca iti va imbunatati ratingul si rankul dar iti va aduce si mai mult trafic.

Exista foarte multe moduri in care iti poti crea o harta, insa pentru inceput este indeajuns o schita simpla.

Instructiuni

  1. Gandeste-te despre ce este site-ul tau, care este  tema lui? Ideea principala ar trebui sa fie un rezumat de o fraza a paginii principale de altfel. Pagina principala este varful hartii. Aceasta trebuie sa fie creata in asa fel incat sa prezinte vizitatorilor o ideea a site-ului, domeniul despre care vorbeste sau subiectul. De asemenea, pagina principala trebuie sa contina link-uri catre toate celelalte site-uri.
  2. Determina structura site-ului. Imagineaza-ti site-ul precum o piramida. In varful acesteia sa afla pagina principala, iar baza piramidei este alcatuita din celelalte pagini detaliate in functie de continutul lor. Avansand catre baza piramidei, site-ul tau devine mult mai specific.
  3. Scrie totul pe o foaie. Poti foarte usor sa te folosesti de Office Word pentru a crea o lista cu sub-categorii sau o diagrama. Chiar daca nu te-ai gandit la toate detaliile si paginile, este bine sa incepi sa le organizezi din timp.Pe primul nivel trebuie sa fie numai pagina principala, pe al doilea nivel – meniul principal, iar de la nivelul 3 si mai jos, trebuie sa treci sub-categoriile.
  4. Adaugarea hartii pe site depinde numai de programul folosit. Partea importanta este ca fiecare pagina sa aiba un link care pleaca de la aceasta harta. Astfel, fiecare pagina va fi indexata de motoarele de cautare.

Atentie:

  • construieste-ti harta site-ului inainte sa te apuci sa il creezi. Astfel iti asiguri o structura care te va ajuta.
  • trebuie sa stii ca atunci cand iti formezi harta site-ului cu Microsoft Word, documentul va avea un cod HTML ascuns, care poate interfera cu textul in sine. De aceea este bine sa copiezi textul in WordPad si apoi sa il copiezi iarasi pe site. Asa vei fii sigur ca textul nu mai contine cod.
  • ai grija ca structura hartii site-ului corespunde cu structura site-ului.
Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM