Cum poti sa afli cine este proprietarul unui domeniu

Cand iti creezi un site, unul dintre primele si cele mai importante lucruri pe care le poti face este sa iti alegi un nume de domeniu. Considerand costul si usurinta cumpararii unui nume de domeniu, este posibil ca numele de domeniu dorit de tine sa fie deja cumparat de altcineva. Din acest motiv, si altele precum simpla curiozitate, poti afla cine detine un nume de domeniu urmand cativa pasi simpli.

Nume de domenii

Cea mai importanta intrebuintare a unui nume de domeniu este aceea de a asigura un nume simplu, usor de memorat si de recunoscut in locul unei adrese numerice (IP) pe Internet. Fara numele domeniului ar fi nevoie ca noi sa memoram siruri de numere pentru a accesa site-urile noastre favorite.

Cine detine un domeniu

Proprietarul unui nume de domeniu este persoana sau entitatea ce este listata drept cel ce a inscris nume de domeniu. O aplicatie poate fi depusa pe site-uri precum godaddy.com. Exista o varietate de site-uri pe care poti cauta pentru a gasi proprietarul unui domeniu. Cele mai populare site-uri de acest fel sunt whois.domaintools.com si networksolutions.com si pentru site-uri romansesti rotld.ro. Pe aceste site-uri, trebuie doar sa tastezi numele domeniului ce prezinta interes pentru tine pentru ca informatii despre acesta sa fie afisate.

Informatii despre numele domeniului

Cand cauti site-uri precum whois.domaintools.com cu informatii despre cine detine un nume de domeniu, poti gasi informatii privind persoana care detine numele, contacte administrative, contacte tehnice, data crearii si a expirarii. Cand cauti informatii in legatura cu proprietarul unui domeniu, asigura-te ca cele gasite sunt corecte si curente. Acest lucru este foarte important daca detii un nume de domeniu. Daca se gasesc informatii incorecte in baza de date, acest lucru poate fi folosit impotriva celui inscris, daca apare o disputa despre adevaratul proprietar al unui domeniu.

Pretul unui  domeniu

Pretul unui domeniu este foarte accesibil, in general fiind sub 10$ pe an. Site-uri precum godaddy.com vand domenii cu preturi chiar mai mici cand sunt cumparate sub forma unor pachete ce includ si alte instrumente precum hosting si email.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM