5 mituri despre Yahoo!

De mult, cand puteai numara pe degete paginile ce formau World Wide Web, cu mult inaintea blog-urilor, Facebook, Wikipedia sau Google, a fost Yahoo! In 1994 fondatorii companiei Yahoo! au hotarat sa creeze propriul lor motor de cautare; aceste motoare apareau in scena pentru prima data pe la jumatatea anilor ‘ 90. Yahoo! a devenit rapid o companie importanta pe Internetul ce se afla intr-o continua crestere, a pornit curentul „dot com” si s-a extins considerabil. Numele Yahoo! a devenit aproape sinonim cu Internet, astfel a aparut si revista „Yahoo! Internet Life”. In zilele noastre Yahoo! nu mai este regele Internetului, Google luandu-i locul de ceva vreme, insa Yahoo! refuza sa dispara din peisaj. Exista numeroase mituri legate de Yahoo!, iar noi le vom dezbate pe cele mai importante.

5. Compania Yahoo! se confrunta cu o situatie grea

Yahoo! este considerat alaturi de AOL ca fiind unul dintre dinozaurii erei Internetului. Yahoo! a fost odata prima alegere pentru a organiza si naviga pe Web. Criticii spun ca si-a pierdut popularitatea din cauza proiectelor esuate si din cauza renuntarii in fata companiei Google. Vestile rele cum ar fi parasirea sau concedierea executivilor companiei, parteneriatele cu AOL Microsoft si Google, fac lumea sa se intrebe daca mai foloseste cineva Yahoo!. Insa, sursele precum Alexa.com spun ca Yahoo! este inca popular. Yahoo! News este cel mai vizitat site de stiri, intrecand BBC, The New York Times si CNN. Yahoo! Finance este cel mai vizitat site de afaceri, iar Yahoo Answers este al doilea cel mai vizitat site de referinta dupa Wikipedia.

4. Yahoo! a pierdut razboiul motoarelor de cautare.

Google detine titlul de cel mai folosit motor de cautare. An dupa an, numarul utilizatorilor si al informatiilor a crescut.  Se estima ca, in iunie 2009, Google detinea 74% din piata motoarelor de cautare din S.U.A., pe cand Yahoo! Search doar 17%. Microsoft a investit peste 80 de milioane dolari in motorul de cautare Bing, insa a iesit pe locul 3 cu doar 6.5%, asa ca Yahoo! nu este chiar marele invins.

3. Parteneriatul Yahoo!-Google ar fi fost un monopol.

Yahoo! si Google fac foarte multi bani din vanzarea reclamelor online in special prin rezultatul cautarilor. Ambele companii folosesc un sistem online pentru a asocia fiecarui cuvant cheie un pret corect. Sistemul folosit de Google se numeste AdWords iar cel folosit de Yahoo! se numeste Panama. In iunie 2008 Google si Yahoo! au anuntat un parteneriat limitat prin care Yahoo! va avea dreptul de a folosii tehnologia AdWords pentru a afisa anumite reclame pe site-urile Yahoo!. Google mai are deja asemenea aranjamente cu AOL si Ask.com. Deoarece Google si Yahoo! sunt principalele motoare de cautare, controland peste 90% din piata de cautare, Departamentul de Justitie din S.U.A. a indicat ca se opune oricarei intelegeri intre cele doua companii, deoarece astfel se va anula consumatorilor beneficiile competitiei, adica preturi si mai mici si servicii mai bune. Ideea ca aceste doua companii, atat de importante, sa devina partenere a fost de ajuns pentru a speria Departamentul de Justitie si a convinge Google sa renunte la intelegere. Nu este probabil surprinzator nici ca Microsoft a fost cel mai mare oponent al intelegerii.

2. Yahoo! nu are niciun fel de venit.

Trebuie lamurit faptul ca Yahoo! face bani. Chiar foarte multi. In ultimul sfert al anului 2009, Yahoo! a avut un venit de 141 de milioane de dolari. Problema la Yahoo nu este cum sa faca bani, ci cum sa ii cheltuie. Dupa cum am precizat mai devreme Yahoo! detine cele mai vizitate site-uri financiare si de stiri.  De asemenea Yahoo! Mail domina sectorul webmail. Flickr, site-ul pentru schimb de poze detinut de Yahoo! a castigat de asemenea teren in fata site-ului Photobucket. Cu un an inainte sa intre in declin, Yahoo! a fost estimat la o valoare de 54 de miliarde de dolari.

1. Jerry Yang este un lider nepotrivit.

In 1994, doi studenti ai Universitatii Stanford Jerry Yang si David Filo au construit primul portal Yahoo! Web. Cand au vazut ca site-ul lor atrage sute de mii de vizitatori zilnic, au renuntat la scoala si au lansat unul dintre cele mai de succes afaceri din era „dot-com”. Deoarece era ingineri si nu oameni de afaceri, Yang si Filo, l-au angajat pe Tim Koogle sa ii ajute. La Yahoo!, Yang si-a castigat reputatia de om competitiv si cat se poate de loial. BusinessWeek l-a inclus pe Yang in topul 25 al celor mai influente persoane de pe Web. Cand Yang a fost chemat sa il inlocuiasca pe Terry Semel in 2007, a reactionat in stilul „Yahoo intai de toate” si si-a asumat un salariu anual de $1. (Spre deosebire de Semel care avea un salariu anual de 70 de milioane de dolari). Yahoo si-a iubit liderul, insa acesta a rezistat doar 17 luni in locul lui Terry Semel, mutandu-se la Microsoft si avand in plan un potential parteneriat cu Google. Astfel putem spune ca Yang nu este un lider nepotrivit ci poate doar un afacerist nepotrivit.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2021 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM