5 mituri despre Facebook

Daca folosesti internetul de ceva timp, sigur ai observat cate minciuni si prostii pot fi gasite online. De fapt toate aceste pacaleli sunt prezente aproape de  la inceputul internetului. Prin 1997 toata lumea care utiliza internetul primea mail-uri cum ca se vor imbogati imediat daca intra pe un link sau daca dau forward la acel mail. Alta prostie vehiculata a fost cum ca Al Gore ar fi inventat internetul, cand el de fapt a spus ca a luat decat initiativa crearii acestuia.

Cresterea exploziva a internetului a dus la crearea unor neintelegeri, minciuni si mituri. Odata cu aparitia retelelor sociale, orice barfa s-a transformat intr-un adevarat fenomen. Iata 5 mituri despre Facebook, cea mai mare dintre retelele sociale de pe internet.

5. Facebook va necesita plata unei taxe pentru a putea fi accesat.

Este normal sa apara astfel de barfe, avand in vedere ca, astazi, nimic nu este gratis. Acest lucru devine si mai serios cand apare in reviste de specialitate. Totusi, adevarul este ca Facebook nu planuieste nicidecum sa taxeze utilizatorii care ii folosesc serviciile. Facebook este intr-o continua  crestere si devine din ce in ce mai profitabil numai datorita reclamelor postate pe site.

4.Fondatorul Facebook a furat ideea site-ului

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost numit cel mai tanar miliardar de catre revista Forbes. Dar, inainte ca Facebook sa devina ceea ce este astazi. Mark Zuckerberg fusese angajat sa scrie codul unui site care avea sa se numeasca Harvard Connection. Trebuia ca acest site sa fie un ajutor pentru studentii din campusuri, o retea sociala, de atlfel, o idee asemanatoare cu cea a Facebook. Acum, ca sa afli restul povestii, depinde pe cine intrebi.

Pentru a incheia acest conflict, Zuckerberg a fost de acord sa acorde 61 de milioane de $ in bani si actiuni. Desi este o suma destul de mare, nu pune nici cea mai mica problema companiei.

3. Compania X vrea sa cumpere Facebook

Este adevarat ca Zuckerberg a discutat cu Yahoo despre vanzarea companiei, Yahoo oferind in jur de 1 miliard de $. Pana la urma Zuckerberg a decis sa mentina conducerea si a facut o alegere excelenta. Un an mai tarziu, Microsoft a evaluat Facebook la un pret de 15 miliarde de dolari $. Barfele legate de vanzarea Facebook au incetat intre timp, avand in vedere ca nimeni nu isi permite sa cumpere gigantul, plus ca Zuckerberg a declarat ca vanzarea companiei nu se afla printre ideile actuale.

2. Facebook iti distruge abilitatile sociale

Este adevarat ca Facebook iti permite sa interactionezi cu persoane indepartate, insa toate acestea vin cu un cost. Multi psihologi sunt de parere ca retelele sociale distrug abilitatea oamenilor de a interactiona in realitate. Aceasta izolare poate duce la anumite probleme de sanatate: boli de inima si chiar cancer. Acest lucru se datoreaza faptului ca prin lipsa de interactiune fizica, anumiti hormoni din corp nu mai sunt stimulati.

Pe de alta parte, multa lume considera Facebook cea mai buna modalitate de a pastra relatiile care altfel ar disparea.

1. Facebook iti va vinde imaginile

Desi nu este o idee buna sa postezi imagini pe Facebook decat daca nu iti pasa cine le vede, probabil ca nu ti-ai imaginat niciodata ca, desi cu un cont sters, Facebook va putea utiliza imaginile pentru scopuri comerciale. Cel putin cam asa au dat impresia termenii de folosinta ai site-ului.

Un interviu cu Zuckerberg a clarificat aceasta problema. Facebook se referea la faptul ca, desi ai sters contul, parti din continutul acestuia se pot afla inca pe servere, insa a clarificat faptul ca, pentru a utiliza o imagine, va avea nevoie de licenta. Asa ca, nu este niciun risc de utilizare a imaginilor.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2022 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM