Cum functioneaza pompa de apa

Ce este o pompa de apa?

Pompa de apa face parte din sistemul de racire al oricarui motor cu combustie interna. Deoarece aceste motoare nu sunt prea eficiente, majoritatea energiei se pierde prin caldura. Motorul se va incalzi pana cand blocul motor va crapa. De aceea exista pompa de apa, care previne incalzirea motorului.

Structura pompei de apa

Pompa de apa este de fapt un cilindru din otel si aluminiu. Este gol pe dinauntru si contine o spirala si placute care sunt legate la aceasta spirala. Pompa de apa este de obicei situata in partea din fata a motorului. Sunt conectate la ea furtunase care aduc apa. Toate aceste furtunase sunt conectate si la motor pentru a raci interiorul acestuia.

Cum functioneaza o pompa de apa?

Cand motorul este pornit, porneste si ventilatorul si care determina rotirea spiralei din interiorul pompei de apa. Rotirea spiralei pune in miscare si placutele care functioneaza pe baza fortei de suctiune. Ele trag apa din radiator si o pompeaza prin conducte la motor. Apa absoarbe caldura din motor. Apoi ea trece prin radiator unde este racita de ventilator si apoi isi reia ciclul.

Taguri

Ce parere ai? Lasa un comentariu!
Nu se poate comenta!
SOLUTII OFERITE |  CONTACT |  CONFIDENTIALITATE |  IDENTITATE
© 2004 - 2017 PAGINATA PUNCT COM SRL
PAGINATA.COM